Prof. Dr. Ahmet Hilmi ÇON

 

·         Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı

·         Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

 

 

 


Eğitim

·         Lisans: Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Samsun, 1988

·         Doktora: Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D., Erzurum, 1995


Verdiği Dersler

  • Lisans: Genel Mikrobiyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi, Biyoteknoloji, Fermente Gıdalar Tek.
  • Y. Lisans: Gıda Biliminde Laktik Asit Bakterileri, Mikotoksinler

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Mikrobiyoloji
  • Fermantasyon Teknolojisi
  • Biyoteknoloji

Seçilmiş Yayınları

·         Ayar, A. Sert, D and Çon A.H. A Study on the Occurrence of Aflatoxin in Raw Milk Due to Feeds. Journal of Food Safety 27 (2)  199-207 (2007).

·         Şimşek, Ö., Çon, A.H. and Tulumoğlu Ş. Isolating Lactic Starter Cultures with Antimicrobial Activity for Sourdough Processes.  Food Control 17 (2006) 263-270 (2006)

·         Usta, N., Öztürk, E ., Can, Ö., Conkur, E.S., Nas, S., Çon, A.H., Can A.Ç and Topcu M.  “Combustion of biodiesel fuel produced from hazelnut soapstock/waste sun.ower oil mixture in a Diesel engine”  Energy Conversion and Management  46 (2005) 741-755   (2005)

·         Kanbakan U., Çon A. H. and Ayar A. Determination of microbiological contamination sources during ice cream production in Denizli, Turkey. Food Control   15 (2004) 463-470 (2004)

·         Çon, A.H., Doğu, M. ve Gökalp, H.Y. “Afyonda Büyük Kapasiteli Et İşletmelerinde Üretilen Sucuk Örneklerinin Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Periyodik Olarak Belirlenmesi” Doğa Veteriner ve Hayvancılık Dergisi, 26 (2002) 11-16 (2002)

·         Doğu, M., Çon, A.H. ve Gökalp, H.Y. “Afyon İlindeki Yüksek Kapasiteli Et İşletmelerinde Üretilen Sucukların Bazı Özelliklerinin Periyodik Olarak Belirlenmesi” Doğa Veteriner ve Hayvancılık Dergisi, 26 (2002) 1-9  (2002)

·         Çon, A.H., Gökalp, H.Y. and  Kaya, M. “Antagonistic effect on  L. monocytogenes and L. innocua of a Bacteriocin-Like Metabolites Produced  by Lactic Acid Bacteria Isolated From Sucuk” Meat Science, 59 (2001) 437-441 (2001)

·         Şengül, M., Türkoğlu, S., Çakmakçı, S. and Çon, A.H. “The Effects of Casing Material and Ripening Period on Some Microbiological Properties of Tulum Cheese” Pakistan Journal of Biological Sciences, 4 (7) 854-857 (2001)

·         Çon, A.H.  and Gökalp, H.Y. “Production of Bacteriocin-Like Metabolites By Lactic Acid Cultures Isolated From Sucuk Samples” Meat Science, 55 (2000) 89-96 (2000)

·         Yaman, A., Gökalp, H.Y. and Çon, A.H. “Some Characteristics of Lactic Acid Bacteria Present in Commercial Sucuk Samples” Meat Science, 49 (4) 387-397 (1998)

·         Çon, A.H., Kaya, M. und Gökalp, H.Y. “Isoilerung und Identifizierung von Listeria monocytogenes und Weiteren Listerienarten aus der Türkischen Rohwurst "Sucuk" ” Archiv für Lebensmittelhygiene,  47 (3) 65-66 (1996)

·         Çon, A.H., Çakmakçı, S., Çağlar, A. and Gökalp, H.Y. “Effects of Different Fruits and Storage Periods on Microbiological Qualities of Fruit-Flavored Yogurt Produced in Turkey” J. Food Protection, 59 (4) 402-406 (1996)

·         Çon, A.H. and Gökalp, H.Y. “Sucuk; Some Chemical and Microbiological Characteristics and Lactic Acid Bacteria Having Antimicrobial Activity” "Meat for the Consumer" 42nd ICoMST 1996, Norway, 520-521 (1996)

·         Şimşek Ö., Çon, A.H., Çelik, İ.  ve Akçelik, M. “Evaluation of Bacteriocin Producing Strain Lb. salivarius H862 for Sourdough Starter Culture”  3rd International Symposium on Sourdough, From tradition to innovation, October 25-28, 2006 Bari, Italy. Book Abstract P3.8, Session Biochemistry and Physiology,  p.46. (2006)

·         Çon, A.H., Gökalp, H.Y. and Kaya, M. “Antagonistic effect on L. monocytogenes and L. innocua of a Bacteriocin-Like Metabolites Produced by Lactic Acid Bacteria Isolated From Sucuk” Meat Science, 59 (2001) 437-441


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3104

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: ahcon@pau.edu.tr

Web:


Geri