Prof. Dr. Aydın YAPAR

 

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi


Eğitim

·         Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü, 1985

·         Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1989

·         Doktora: Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoteknoloji  A.B.D., 1993


Verdiği Dersler

  • Lisans: Bitkisel Yağ Tek., Gıda Biyolojisi, Gıda Tek. ve Çevre İlişkisi
  • Y. Lisans:  Su Ürünleri İşleme Teknikleri, Gıdalarda Duyusal Değerlendirme Yöntemleri

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

Yayınlar

  • KADAKAL, Ç., EKİNCİ, R., YAPAR, A. 2007. The Effect Of Cooking And Drying On The Water-Soluble Vitamin Content Of Bulgur. Food Science And Technology International ,13 (5):349-354
  • YAPAR, A., ATAY, S., KAYACIER, A., YETİM H., 2006. Effects of Different Levels of Salt and Phosphate on Some Emulsion Attributes of The Common Carp (Cyprinus carpio L., 1758). Food Hydrocolloids, 20 (6):825-830
  • YAPAR, A., ERDÖL, M.,1999. Buzdolabında Muhafaza Edilen Mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nord.,1840) Karaciğer Yağının Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler. Turkish J. Of Veterinary &Animal Science. 23, sayı: 4, 333-336
  • YAPAR, A., ERDÖL, M.,1999. Farklı Sıcaklık ve Tuz Uygulanarak Kurutulan Alabalık (Oncorhynchus mykiss, W.,1792)’larda Kurumanın Fonksiyonel İfadesi. Turkish J. Of Veterinary &Animal Science. 23, Ek sayı :3, 479-483
  • YAPAR, A., 1999 ,Üç Farklı Tuz Konsantrasyonu Kullanılarak Hazırlanan Tuzlanmış Hamsi (Engraulis encrasicolus)lerde Kalite Değişimi. Turkish J. Of Veterinary &Animal Science. 23, Ek sayı: 3,441-445
  • YAPAR, A., YETİM, H. ,1999, Determination of Anchovy Freshness by Refractive Index of Eye Fluid. Food Research International. Vol. 31, No:10, pp: 693-695.

İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3102

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: ayapar@pau.edu.tr

Web:


Geri