|
|
Prof.
Dr. Aydın YAPAR
Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı
Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
|
|
Eğitim
·
Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,
Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü, 1985
·
Yüksek Lisans: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda
Mühendisliği Bölümü, 1989
·
Doktora: Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri
Enstitüsü, Biyoteknoloji A.B.D., 1993
|
Verdiği Dersler
- Lisans: Bitkisel Yağ Tek., Gıda
Biyolojisi, Gıda Tek. ve Çevre İlişkisi
- Y. Lisans: Su Ürünleri İşleme Teknikleri, Gıdalarda Duyusal
Değerlendirme Yöntemleri
|
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
- Su Ürünleri İşleme
Teknolojisi
Yayınlar
- KADAKAL, Ç., EKİNCİ, R., YAPAR, A. 2007. The Effect Of Cooking And Drying On The Water-Soluble Vitamin Content Of Bulgur. Food Science And Technology International ,13 (5):349-354
- YAPAR, A., ATAY, S., KAYACIER, A.,
YETİM H., 2006. Effects of Different Levels of Salt
and Phosphate on Some Emulsion Attributes of The Common Carp (Cyprinus carpio L.,
1758). Food Hydrocolloids,
20 (6):825-830
- YAPAR, A., ERDÖL, M.,1999.
Buzdolabında Muhafaza Edilen Mezgit (Merlangius
merlangus euxinus Nord.,1840) Karaciğer Yağının Bazı Özelliklerinde
Meydana Gelen Değişmeler. Turkish J. Of Veterinary &Animal Science. 23, sayı: 4, 333-336
- YAPAR, A., ERDÖL, M.,1999. Farklı Sıcaklık ve Tuz Uygulanarak
Kurutulan Alabalık (Oncorhynchus mykiss, W.,1792)’larda
Kurumanın Fonksiyonel İfadesi. Turkish J. Of
Veterinary &Animal
Science. 23, Ek sayı :3,
479-483
- YAPAR, A., 1999 ,Üç Farklı Tuz Konsantrasyonu Kullanılarak
Hazırlanan Tuzlanmış Hamsi (Engraulis encrasicolus)lerde
Kalite Değişimi. Turkish J. Of Veterinary &Animal Science. 23, Ek sayı: 3,441-445
- YAPAR, A., YETİM, H. ,1999, Determination
of Anchovy Freshness
by Refractive Index of Eye Fluid. Food Research International. Vol. 31, No:10, pp: 693-695.
|
İletişim
Adres: Pamukkale Üniversitesi,
Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs,
Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE
Tel: 0 258 296 3102
Faks: 0 258 296 3262
E-mail: ayapar@pau.edu.tr
Web:
|
Geri
|
|