Öğr. Gör. Fatma IŞIK

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi

 


Eğitim

·         Lisans: Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, İzmir, 1994

·         Yüksek Lisans : Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği A.B.D.,Denizli, 1997

·         Doktora: Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği A.B.D.,Denizli, 2007 (devam ediyor)


Verdiği Dersler

  • Lisans: Gıda Ambalajlama, Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Süt Teknolojisi
  • Gıda Ambalajlama

Yayınlar

·         Yılmaz, Y., Çelik, İ. and Işık, F., 2007. Mineral composition and total phenolic content of pomegranate molasses. Journal of Food, Agriculture & Environment Vol.5 (3&4) : 102-104.

·         Çelik, İ., Işık, F. Şimşek, Ö. ve Gürsoy, O. 2005. The Effects of the Addition of Baker’s Yeast on the Functional Properties and Quality of Tarhana, A Traditional Fermented Food. Czech J. Food. Sci. 23(5):190-195

·         Çelik, İ., Yilmaz, Y., Işık, F., and Üstün, Ö., 2007. Effect of Soapwort Extract on Physical and Sensory Properties of Sponge Cakes and Rheological Properties of Sponge Cake Batters, Food Chemistry, 101(3):907-911

·         Celik, I., Isik, F., Gursoy, O., 2004. Couscous, A Traditional Turkish Food Product: Production Method and Some Applications for Enrichment of Nutritive Quality. International Journal of Food Science and Technology 39 (3): 263-269.


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3111

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: fisik@pau.edu.tr

Web:


Geri