Eğitim
·
Lisans: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Müh. Fak.,
Gıda Müh. Bölümü, Ankara
·
Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Müh. Fak., Gıda
Müh. Bölümü, Denizli
·
Doktora: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Müh. Fak.,
Gıda Müh. Bölümü, Ankara
|
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
·
Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri
·
Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu
·
Gıdaların Fiziksel Özellikleri
Tezler ve Yayınlar
·
Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2006) The
Solubility of Apricot Kernel Oil in Supercritical Carbon Dioxide.
International Journal of Food Science and Technology, 41:399-404. , 2006
·
Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2005) Mass
Transfer Modeling of Apricot Kernel Oil Extraction with Supercritical
Carbon Dioxide. Journal of Supercritical Fluids, 35(2): 119-127. , 2005
·
Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2005)
Response Surfaces of Apricot Kernel Oil Yield in Supercritical Carbon
Dioxide. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie, 38(6): 611-616. , 2005
·
Özkal, S.G., Salgın, U, Yener, M.E. (2005)
Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Hazelnut Oil. Journal of Food
Engineering, 69(2): 217-223. , 2005
·
Özkal, S.G., Yener, M.E., Salgın, U., Mehmetoğlu, Ü.
(2005) Response Surfaces of Hazelnut Oil Yield in Supercritical Carbon Dioxide. European Food Research
and Technology, 220 (1): 74-78. , 2005
|