Yrd. Doç. Dr. Sami Gökhan ÖZKAL

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

 


Eğitim

·         Lisans: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Müh. Fak., Gıda Müh. Bölümü, Ankara

·         Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Müh. Fak., Gıda Müh. Bölümü, Denizli

·         Doktora: Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Müh. Fak., Gıda Müh. Bölümü, Ankara



Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

·         Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri

·         Süperkritik Akışkan Ekstraksiyonu

·         Gıdaların Fiziksel Özellikleri


Tezler ve Yayınlar

·         Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2006) The Solubility of Apricot Kernel Oil in Supercritical Carbon Dioxide. International Journal of Food Science and Technology, 41:399-404. , 2006

·         Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2005) Mass Transfer Modeling of Apricot Kernel Oil Extraction with Supercritical Carbon Dioxide. Journal of Supercritical Fluids, 35(2): 119-127. , 2005

·         Özkal, S.G., Yener, M.E., Bayındırlı, L. (2005) Response Surfaces of Apricot Kernel Oil Yield in Supercritical Carbon Dioxide. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie, 38(6): 611-616. , 2005

·         Özkal, S.G., Salgın, U, Yener, M.E. (2005) Supercritical Carbon Dioxide Extraction of Hazelnut Oil. Journal of Food Engineering, 69(2): 217-223. , 2005

·         Özkal, S.G., Yener, M.E., Salgın, U., Mehmetoğlu, Ü. (2005) Response Surfaces of Hazelnut Oil Yield in Supercritical Carbon Dioxide. European Food Research and Technology, 220 (1): 74-78. , 2005

 


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3119

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: sgozkal@pau.edu.tr

Web:


Geri