|
|
Araş.Gör.Dr.
Hüdayi ERCOŞKUN
Gıda
Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı
|
|
Eğitim
·
Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,
Gıda Mühendisliği Bölümü
·
Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik
Fakültesi, Gıda Müh. Bölümü
·
Doktora: Ankara Üniversitesi, Mühendislik
Fakültesi, Gıda Müh. Bölümü
|
|
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
·
Et Bilimi Ve Teknolojisi
·
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
·
Kanatlı Eti İşleme Teknolojisi
Tezler ve Yayınlar
A-
Yayınlar,Atıflar,Faaliyetler
|
A.1 SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergi
ve uluslararası yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca,
İtalyanca, İspanyolca) yayınlanmış uluslararası nitelikte kitap
veya kitap bölümü
|
· Ilikkan,
H., Ercoşkun, H., Vural, H., Şahin, E. 2009. The Effect Of
Addition Of Hazelnut Oil On Some Quality Characteristics Of
Turkish Fermented Sausage (Sucuk). Journal of Muscle Foods 40(1)
,
2009
|
|
|
|
A.7 Ulusal Hakemli dergilerde yeralan
|
· Ekici,
L. ve Ercoşkun, H. Et Ürünlerinde Diyet Lifi Kullanımı. Gıda
Teknolojileri Elektronik Dergisi, (1), 83-90. ,
2007
|
|
· Kıralan,
M., Yorulmaz, A. ve Ercoşkun, H. Trans Yağ Asitleri ve İnsan
Sağlığı Üzerine Etkileri. Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi, 4(7),
52-64. ,
2005
|
|
· Ercoşkun,
H., Toptancı, İ. ve Yorulmaz, A. Fermente Et Ürünlerinde Biyojen
Aminler. Akademik Gıda Dergisi, 3(15), 3-7. ,
2005
|
|
· Ercoşkun,
H., Uğuz, Ş. and Kıralan, M. 2005. Konjuge Linoleik Asit. Gıda
Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği Dergisi, 9. (19), 42-46.
,
2005
|
|
· Ercoşkun,
H., Kıralan, M. ve Yorulmaz, A. 2005. Aroma Analizleri İçin Örnek
Hazırlama Teknikleri. Akademik Gıda Dergisi, 3(16), 26-33.
,
2005
|
|
· Kıralan,
M., Yorulmaz, A., Ercoşkun, H. ve Sağırkaya, M. 2005. Sızma
Zeytinyağının Fenolik Bileşiklerine ve Oksidasyon Stabilitesine
İşleme Aşamalarının Etkileri. Gıda Mühendisleri Odası Gıda
Mühendisliği Dergisi, 19 (9), 28-34. ,
2005
|
|
· Kıralan,
M. ve Ercoşkun, H. 2005. Sızma Zeytinyağının Sağlık Üzerine
Etkileri. Hasad Gıda Dergisi, 21(244), 13-17. ,
2005
|
|
· Ercoşkun,
H., Kıralan, M. ve Işıksal, S. 2004. Fermente Et Ürünlerinde
Lipit Reaksiyonları. Gıda Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği
Dergisi, 8(18), 38-46. ,
2004
|
|
· Ercoşkun,
H. ve Ertaş, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinin Lezzet
Bileşenleri ve Oluşumları. Gıda Mühendisleri Odası Gıda
Mühendisliği Dergisi, 7(16), 38-45. ,
2003
|
|
· Kıralan,
M., Ercoşkun, H. ve Işıksal, S. 2004. Gıda Antioksidanları ve
Etki Mekanizmaları. Akademik Gıda Dergisi, 2(7), 5-14. ,
2004
|
|
· Ercoşkun,
H. 2003. Surimi: Balık Jel Ürünleri. GMO Gıda Mühendisliği
Dergisi 7,(14), 22-28 ,
2003
|
|
· Ercoşkun,
H. ve Çon, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinde Lipoliz Ve Aroma
Üzerine Etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Bilimleri
Dergisi, 18(2), 45-53. ,
2003
|
|
· Ercoşkun,
H. ve Çon, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinde Proteoliz
Reaksiyonları. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Bilimleri
Dergisi, 18(1), 77-82. ,
2003
|
|
· Ercoşkun,
H.,. Çon, A. H. ve Gokalp, H. Y 2000. Biyojenik Aminler ve
Gıdalarda Mikroorganizmalarca Üretimi. Standard Ekonomik ve
Teknik Dergi, 39(457),56-61. ,
2000
|
|
· Gökalp,
H. Y., Ercoşkun, H. ve Çon, A. H. 1998. Fermente Et Ürünlerinde
Gerçekleşen Bazı Biyokimyasal Reaksiyonlar ve Aroma Gelişimine
Etkileri Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi,
4(3), 805-813. ,
1998
|
|
|
|
A-9 A.3.
madde dışında kalan uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulan ve tam
metni veya özeti yayınlanmış, sözlü veya poster bildiriler (basılı
olması veya CD şeklinde yayınlanmış olması gerekir)
|
· Ercoşkun,
H. Study Report “Fish Sausage Production” Handling and Primary
Processing of Marine Products Jica Kanagawa International
Fisheries Training Center May 29th -September 3rd 2000. ,
2000
|
|
· Ercoşkun,
H. Turkey Report on Fisheries. Handling and Primary Processing of
Marine Products Jica Kanagawa International Fisheries Training
Center May 29th -September 3rd 2000. ,
2000
|
|
|
|
|
|
G-
Toplumsal Katkı
|
G.1 Kurum üyelikleri, dergi gazete yazıları,sosyal
ödüller
|
· •
Tarım Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Kanatlı Eti İhtisas Alt
Komisyonu Üyeliği
|
|
· •
Tarım Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Et İhtisas Alt Komisyonu Üyeliği
|
|
|
|
|
|
|
İletişim
Adres: Pamukkale
Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Çamlık
Kampüsü, Denizli, TÜRKİYE
Tel: 0 258 212 55
32
Faks: 0 258 212 55 38
E-mail: hercoskun@yahoo.com
Web:
|
Geri
|
|