Araş.Gör.Dr. Hüdayi ERCOŞKUN

  Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı

 


Eğitim

·         Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

·         Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Müh. Bölümü

·         Doktora: Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Müh. Bölümü



Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

·         Et Bilimi Ve Teknolojisi

·         Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

·         Kanatlı Eti İşleme Teknolojisi


Tezler ve Yayınlar

 

A- Yayınlar,Atıflar,Faaliyetler

   

A.1 SCI, SCI Expanded, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergi ve uluslararası yabancı dilde (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca) yayınlanmış uluslararası nitelikte kitap veya kitap bölümü

·  Ilikkan, H., Ercoşkun, H., Vural, H., Şahin, E. 2009. The Effect Of Addition Of Hazelnut Oil On Some Quality Characteristics Of Turkish Fermented Sausage (Sucuk). Journal of Muscle Foods 40(1) , 2009

 

 

A.7 Ulusal Hakemli dergilerde yeralan

·  Ekici, L. ve Ercoşkun, H. Et Ürünlerinde Diyet Lifi Kullanımı. Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, (1), 83-90. , 2007

 

·  Kıralan, M., Yorulmaz, A. ve Ercoşkun, H. Trans Yağ Asitleri ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri. Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi, 4(7), 52-64. , 2005

 

·  Ercoşkun, H., Toptancı, İ. ve Yorulmaz, A. Fermente Et Ürünlerinde Biyojen Aminler. Akademik Gıda Dergisi, 3(15), 3-7. , 2005

 

·  Ercoşkun, H., Uğuz, Ş. and Kıralan, M. 2005. Konjuge Linoleik Asit. Gıda Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği Dergisi, 9. (19), 42-46. , 2005

 

·  Ercoşkun, H., Kıralan, M. ve Yorulmaz, A. 2005. Aroma Analizleri İçin Örnek Hazırlama Teknikleri. Akademik Gıda Dergisi, 3(16), 26-33. , 2005

 

·  Kıralan, M., Yorulmaz, A., Ercoşkun, H. ve Sağırkaya, M. 2005. Sızma Zeytinyağının Fenolik Bileşiklerine ve Oksidasyon Stabilitesine İşleme Aşamalarının Etkileri. Gıda Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği Dergisi, 19 (9), 28-34. , 2005

 

·  Kıralan, M. ve Ercoşkun, H. 2005. Sızma Zeytinyağının Sağlık Üzerine Etkileri. Hasad Gıda Dergisi, 21(244), 13-17. , 2005

 

·  Ercoşkun, H., Kıralan, M. ve Işıksal, S. 2004. Fermente Et Ürünlerinde Lipit Reaksiyonları. Gıda Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği Dergisi, 8(18), 38-46. , 2004

 

·  Ercoşkun, H. ve Ertaş, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinin Lezzet Bileşenleri ve Oluşumları. Gıda Mühendisleri Odası Gıda Mühendisliği Dergisi, 7(16), 38-45. , 2003

 

·  Kıralan, M., Ercoşkun, H. ve Işıksal, S. 2004. Gıda Antioksidanları ve Etki Mekanizmaları. Akademik Gıda Dergisi, 2(7), 5-14. , 2004

 

·  Ercoşkun, H. 2003. Surimi: Balık Jel Ürünleri. GMO Gıda Mühendisliği Dergisi 7,(14), 22-28 , 2003

 

·  Ercoşkun, H. ve Çon, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinde Lipoliz Ve Aroma Üzerine Etkileri. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Bilimleri Dergisi, 18(2), 45-53. , 2003

 

·  Ercoşkun, H. ve Çon, A. H. 2003. Fermente Et Ürünlerinde Proteoliz Reaksiyonları. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Bilimleri Dergisi, 18(1), 77-82. , 2003

 

·  Ercoşkun, H.,. Çon, A. H. ve Gokalp, H. Y 2000. Biyojenik Aminler ve Gıdalarda Mikroorganizmalarca Üretimi. Standard Ekonomik ve Teknik Dergi, 39(457),56-61. , 2000

 

·  Gökalp, H. Y., Ercoşkun, H. ve Çon, A. H. 1998. Fermente Et Ürünlerinde Gerçekleşen Bazı Biyokimyasal Reaksiyonlar ve Aroma Gelişimine Etkileri Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 4(3), 805-813. , 1998

 

 

A-9 A.3. madde dışında kalan uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulan ve tam metni veya özeti yayınlanmış, sözlü veya poster bildiriler (basılı olması veya CD şeklinde yayınlanmış olması gerekir)

·  Ercoşkun, H. Study Report “Fish Sausage Production” Handling and Primary Processing of Marine Products Jica Kanagawa International Fisheries Training Center May 29th -September 3rd 2000. , 2000

 

·  Ercoşkun, H. Turkey Report on Fisheries. Handling and Primary Processing of Marine Products Jica Kanagawa International Fisheries Training Center May 29th -September 3rd 2000. , 2000

 

 

G- Toplumsal Katkı

   

G.1 Kurum üyelikleri, dergi gazete yazıları,sosyal ödüller

·  • Tarım Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Kanatlı Eti İhtisas Alt Komisyonu Üyeliği

 

·  • Tarım Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Et İhtisas Alt Komisyonu Üyeliği

 

 

 


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Çamlık Kampüsü, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 212 55 32      

Faks: 0 258 212 55 38

E-mail: hercoskun@yahoo.com

Web:


Geri