Yrd. Doç. Dr. İlyas ÇELİK

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

 


Eğitim

·         Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Erzurum ,1987

·         Doktora: Atatürk Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Erzurum, 1995


Verdiği Dersler

  • Lisans: Proje Tekniği, Tahıl Teknolojisi, Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Y. Lisans: Gıda Proteinlerini Saflaştırma ve Ayırma Teknikleri, Fırın Ürünleri İşleme Teknolojisi

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Tahıl Bilimi ve Teknolojisi
  • Fırın Ürünleri Teknolojisi

Tezler ve Yayınlar

·         Yılmaz, Y., Çelik, İ. and Işık, F., 2007. Mineral composition and total phenolic content of pomegranate molasses. Journal of Food, Agriculture & Environment Vol.5 (3&4) : 102-104.

·         Karaoğlu, M Kotancılar, H.G. ve Çelik, İ. 2001. Effects of Utilization of Modified Starches on the Cake Quality. Starch. 53: 162–169

·         Çelik, İ., Işık, F. Şimşek, Ö. ve Gürsoy, O. 2005. The Effects of the Addition of Baker’s Yeast on the Functional Properties and Quality of Tarhana, A Traditional Fermented Food. Czech J. Food. Sci. 23(5):190-195

·         Çelik, İ., Yilmaz, Y., Işık, F., and Üstün, Ö., 2007. Effect of Soapwort Extract on Physical and Sensory Properties of Sponge Cakes and Rheological Properties of Sponge Cake Batters, Food Chemistry, 101(3):907-911

·         Celik, I., Isik, F., Gursoy, O., 2004. Couscous, A Traditional Turkish Food Product: Production Method and Some Applications for Enrichment of Nutritive Quality. International Journal of Food Science and Technology 39 (3): 263-269.


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3107

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: ilyasc@pau.edu.tr

Web:


Geri