Eğitim
·
Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,
Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Erzurum ,1987
·
Doktora: Atatürk Üniversitesi,Fen
Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Erzurum, 1995
|
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
- Tahıl Bilimi ve Teknolojisi
- Fırın Ürünleri Teknolojisi
Tezler ve Yayınlar
·
Yılmaz, Y., Çelik, İ. and Işık, F., 2007. Mineral composition
and total phenolic content of pomegranate molasses. Journal of Food, Agriculture & Environment Vol.5 (3&4) :
102-104.
·
Karaoğlu, M Kotancılar,
H.G. ve Çelik, İ. 2001. Effects of Utilization of Modified Starches on the Cake Quality. Starch. 53: 162–169
·
Çelik, İ., Işık, F. Şimşek,
Ö. ve Gürsoy, O. 2005. The
Effects of the Addition of Baker’s Yeast on the Functional Properties and Quality of Tarhana, A Traditional Fermented Food. Czech J. Food. Sci. 23(5):190-195
·
Çelik, İ., Yilmaz, Y., Işık, F., and
Üstün, Ö., 2007. Effect of Soapwort
Extract on Physical and Sensory Properties of Sponge Cakes and Rheological
Properties of Sponge Cake Batters, Food Chemistry, 101(3):907-911
·
Celik, I., Isik, F., Gursoy, O., 2004. Couscous, A
Traditional Turkish Food Product: Production Method and Some Applications
for Enrichment of Nutritive Quality. International Journal of Food Science and Technology 39 (3): 263-269.
|