Eğitim
·
Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi,
Gıda Bilimi ve Bölümü, Erzurum Mayıs , 1987
·
Doktora: Atatürk Üniversitesi,Fen Bilimleri
Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Erzurum, 1994
|
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
Yayınlar
·
Çağlar, A., Tülek, Y., Çomaklı, Ö., Yüksel, B. ve Y.A.
Kara, “Peynire İşlenecek Sütün Pastörizasyonunda Isı Pompasının
Kullanılabilirliğinin Araştırılması”, Tr. J. Of Veterinary and Animal
Sciences., 19, 275-284 (1995).
·
Çomaklı, Ö., Yüksel, B., Kara, Y.A., Çağlar, A. ve Y.
Tülek, “Heat Pump Utilization in Milk Pasteurization”, Energy Convers.
Mgmt., 35, 91-96 (1994).
·
Aktaş, N., Tülek, Y. ve H.Y. Gökalp, “Determination of
Freezable Water Content of Beef Semimembranous Muscle: DSC Study”, J.
Thermal Analysis, 48, 259-266 (1997).
·
Aktaş, N., Tülek, Y. ve H.Y. Gökalp, “Determination of
Differences in Free and Bound Water Contents of Beef Muscle by DSC Under
Various Freezing Conditions”, J. Thermal Analysis, 50, 617-624 (1997).
·
Tülek,Y. ve Ş. Yılmaz, “Use of Clarifying Agents and
Ultra Filter to Decrease Fumaric Acid, HMF and Increase Clarity of Apple
Juice”, J. Food Quality, 29, 216-228 (2006).
|