Yrd. Doç. Dr. Yahya TÜLEK

 

·         Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi


Eğitim

·         Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Bölümü, Erzurum Mayıs , 1987

·         Doktora: Atatürk Üniversitesi,Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Erzurum, 1994


Verdiği Dersler

  • Lisans: Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler I, II, Gıda Müh. Isı Transferi, Soğuk Tekniği
  • Y. Lisans: Gıda Sanayiinde Isıl İşlem Teknikleri ve Makineleri, Gıda Sanayiinde Düşük Sıcaklık Uygulamaları

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Gıda İşlem Mühendisliği

Yayınlar

·         Çağlar, A., Tülek, Y., Çomaklı, Ö., Yüksel, B. ve Y.A. Kara, “Peynire İşlenecek Sütün Pastörizasyonunda Isı Pompasının Kullanılabilirliğinin Araştırılması”, Tr. J. Of Veterinary and Animal Sciences., 19, 275-284 (1995).

·         Çomaklı, Ö., Yüksel, B., Kara, Y.A., Çağlar, A. ve Y. Tülek, “Heat Pump Utilization in Milk Pasteurization”, Energy Convers. Mgmt., 35, 91-96 (1994).

·         Aktaş, N., Tülek, Y. ve H.Y. Gökalp, “Determination of Freezable Water Content of Beef Semimembranous Muscle: DSC Study”, J. Thermal Analysis, 48, 259-266 (1997).

·         Aktaş, N., Tülek, Y. ve H.Y. Gökalp, “Determination of Differences in Free and Bound Water Contents of Beef Muscle by DSC Under Various Freezing Conditions”, J. Thermal Analysis, 50, 617-624 (1997).

·         Tülek,Y. ve Ş. Yılmaz, “Use of Clarifying Agents and Ultra Filter to Decrease Fumaric Acid, HMF and Increase Clarity of Apple Juice”, J. Food Quality, 29, 216-228 (2006).

 


İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3105

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: ytulek@pau.edu.tr

Web:


Geri