Yrd. Doç. Dr. Yusuf YILMAZ

 Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi


Eğitim

·         Lisans: Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 1993

·         Yüksek Lisans: The University of Tennessee, Knoxville, TN, USA, Department of Food Science and Technology, 1998

·         Doktora: The University of Georgia, Athens, GA, USA, Department of Food Science and Technology, 2002


Verdiği Dersler

  • Lisans: Gıda Kimyası, Beslenme, Gıda Analiz Teknikleri, Diploma Çalışması, Gıda Mühendisliği Uygulamaları, Temel Duyusal Analiz Teknikleri, Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Gıda İşlemede Kimyasal Değişimler
  • Y. Lisans: Gıda Proteinleri, Fonksiyonel Gıdalar, Gıdalarda Duyusal Değerlendirme Yöntemleri, Mühendislikte İstatistik Yöntemler

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Fitokimyasalların kromatografik yöntemlerle tespit edilmesi
  • Gıdaların antioksidan aktiviteleri ve antioksidan aktivite tayin yöntemleri
  • Üzüm çekirdeklerinin ve kabuklarının kimyasal bileşimlerinin tespiti ve antioksidan aktivitelerinin tayin edilmesi
  • Değişik gıda bileşenlerinin işleme ve depolama sırasındaki değişimleri
  • Fonksiyonel gıdalar ve geleneksel gıdalarla ilişkisi
  • Gıdaların reolojik özelliklerinin araştırılması
  • Maillard reaksiyon ürünlerinin model ve gerçek gıda sistemlerinde araştırılması
  • İleri gıda işleme tekniklerinin araştırılması

Seçilmiş Yayınlar

  • Yilmaz, Y. and Toledo, R.T., “Major flavonoids in grape seeds and skins: Antioxidant capacity of catechin, epicatechin, and gallic acid”, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52 (2), 255-260 (2004).
  • Yilmaz, Y. and Toledo, R.T., “Health aspects of functional grape seed constituents”. Trends in Food Science and Technology, 15 (9), 422-433 (2004).
  • Yilmaz, Y. and Toledo, R.T., “Antioxidant activity of water-soluble Maillard reaction products”, Food Chemistry, 93, 273-278 (2005).
  • Yilmaz, Y. and Toledo, R.T., “Oxygen Radical Absorbance Capacities of Grape/Wine Industry Byproducts and Effect of Solvent Type on Extraction of Grape Seed Polyphenols”, Journal of Food Composition and Analysis, 19, 41-48 (2006).
  • Çelik, İ., Yilmaz, Y., Işık, F., and Üstün, Ö., “Effect of Soapwort Extract on Physical and Sensory Properties of Sponge Cakes and Rheological Properties of Sponge Cake Batters”, Food Chemistry, accepted for publication (2006).

İletişim

Adres: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Kampüs, Kınıklı, Denizli, TÜRKİYE

Tel: 0 258 296 3118

Faks: 0 258 296 3262

E-mail: yusufy@pau.edu.tr

Web:


Geri